top of page
Evaporation installations

Afvalwater indamping

EPCON is een bedrijf van Noorse Orgine die 30 jaar ervaring hebben in het indampen van afvalwaterstromen. EPCON en Enwell hebben een partnership voor de levering en productie van indamp installaties, geschikt om afvalwater te behandelen afkomstig uit vergisters, visverwerking en de food industrie. Doelstelling is om afvalwaterstromen in te dampen met behulp van MVR (Mechanical Vapour Recompression) en het afvalwater te scheiden in proceswater en concentraat.

Op basis van de uitgangspunten die vermeld zijn in de vragenlijst >>>EPCON_Evaporator_questionaire kan een voorlopig investering budget worden bepaald. Vervolgens kan de indamp karakteristiek van uw afvalwaterstroom worden bepaald door op laboratorium schaal een sample van het afvalwater te behandelen. EPCON beschikt ook over pilot plant(s) die op locatie ingezet kunnen worden, waarbij in een periode van 1-2 weken op basis van continu bedrijf de indamp prestaties zichtbaar worden gemaakt.    

De indampinstallaties worden afhankelijk van de capaciteit geleverd in container en/of skid uitvoering of als vaste opstellingen, waarbij de EVAP (indamper) als verticale kolom buiten of in een hal wordt opgesteld en de secudaire systemen waaronder de MVR compressor, circulatie pompen, chemicalien dosering, elektrische besturing etc. in en container behuizing wordt geplaatst.   

Algemene product informatie is beschikbaar >>>EPCON_biogas_presentation_rev_202.pdf

Product informatie standaard indampinstallatie: >>>EPCOVAP-MVR-8/15/25

Voor indampinstallatie hebben  wij de beschikking over een pilot indamp installatie die in een 20" container is gebouwd, voorzien is van een perslucht en stoomgenerator voorziening en waardoor deze in korte tijd inbedrijf gesteld kan worden >>>>zie onderstaande video.

     

Please reload

Pilot plants

The pilot plant below in a 20' container housing is equipped with a pneumatic operated hingeable roof. The vertical evaporator is automatically falling in tower position brought. After connecting the supply and discharge pipes, the evaporator is ready for commissioning. The pilot plant only needs an electrical power supply and is equipped with a  externe steam generator en control air supply >>> see video>>>._cc781905-5cde-3194-bb3b- 136bad5cf58d_ 

bottom of page